Image title

OPIS:

Naša čudovita alpska koča se nahaja na smučišču Vogel, v osrčju Triglavskega narodnega parka. Koča je odlično izhodišče za pohodništvo poleti in smučanje pozimi. Prav tako je idealen kraj za sprostitev in uživanje v neverjetnih razgledih na okoliške gore.

PROSTOR:

Koča je bila nedavno prenovljena in zasnovana v klasičnem alpskem slogu. Pritličje je sestavljeno iz predsobe z opremo za sušenje čevljev, prostorne dnevne sobe, kuhinje in kopalnice s tušem, straniščem in sušilcem za lase. Dnevna soba je opremljena s kaminom, z raztegljivim kavčem, s TV-SAT in z brezplačnim brezžičnim internetom. V dobro opremljeni odprti kuhinji boste našli vse, kar potrebujete za pripravo okusnih jedi, kot so indukcijska keramična kuhalna plošča, pomivalni stroj, hladilnik, namizna pečica in grelnik za vodo, ponujamo celo osnove za kuhanje, kot so sol, poper, sladkor, olje, moka, kava itd.

Prvo nadstropje je sestavljeno iz dveh spalnic, obe opremljeni s pohištvom v alpskem slogu in udobnimi posteljami. Prva spalnica ima dve enojni postelji in en pograd, druga soba pa eno enojno posteljo in en pograd.

DOSTOP GOSTOV:

Koča je dostopna samo z nihalko. Vozovnice niso vključene v nastanitev, vendar naši gostje prejmejo posebne cene vozovnic. Vožnje so na voljo na vsake pol ure od 8:00 do 18:00.

Brezplačno parkirišče je na voljo na spodnji postaji žičnice.

Koča je oddaljena 10 minut hoje od zgornje postaje žičnice, zato priporočamo, da svojo prtljago spakirate v nahrbtnik namesto v kovček. Za doplačilo je na voljo tudi prevoz prtljage z zgornje postaje do koče z vozilom žičnic Vogel.

OSTALE OPOMBE:

Oskrba z vodo je omejena, zato vas prosimo, da vodo uporabljate pametno in zmanjšate nepotrebno porabo vode na minimum.

Turistična taksa (2,50 € na odraslo osebo na dan in 1,25 € na otroka 7-18 let na dan ni vključena v ceno). Turistična taksa se plača ob prihodu.

INTERAKCIJA GOSTOV:

Gostitelj vam bo na voljo za pomoč pri vsem, kar potrebujete med bivanjem.

LOKACIJA

Koča se nahaja na nadmorski višini 1.535 metrov na smučišču Vogel tik ob smučarski progi Orlove glave, s čudovitim razgledom na Julijske Alpe in Triglav. Nahaja se v Triglavskem narodnem parku, enem najstarejših narodnih parkov v Evropi.

Kako do nas:

Sledite glavni cesti z Bleda proti Bohinju, skozi vas Bohinjska Bistrica in Ribčev Laz proti Ukancu. Prometni znaki na križišču v Ukancu kažejo na spodnjo postajo Žičnice Vogel. Nato se z nihalko odpeljite na zgornjo postajo, naša koča je oddaljena 10 minut hoje.

Naslov spodnje postaje žičnice in brezplačnega parkirišča:

Ukanc 6, 4265 Bohinjsko Jezero

Okolica

Bohinjsko jezero 500 m od spodnje postaje žičnice.

Slap Savica 4 km od spodnje postaje žičnice.

Najbližja restavracija Viharnik je oddaljena 900 m.

Sedežnica Orlove glave je od naše koče oddaljena 300 m.

Prva trgovina z živili je v Ribčevem lazu, 4 km stran od spodnje postaje žičnice.

Športna trgovina je na spodnji postaji žičnice.

Aquapark in Wellnes Bohinj se nahaja v Bohinjski Bistrici.

Turistična info točka je v Ribčevem lazu.

Najbližja avtobusna postaja je od spodnje postaje žičnice oddaljena 400 m.

Železniška postaja v Bohinjski Bistrici je 12 km stran.

GOSTITELJ TOMAŽ

Smo družina Godec, skupaj z ženo Ireno in hčerko Niko skrbimo za to kočo. Živimo v Bohinjski Bistrici. Vsi radi potujemo in se srečujemo z ljudmi z vsega sveta. Naše najljubše stvari so pohodništvo, smučanje in raziskovanje novih krajev.

Radi gostujemo in smo prav tako radi tudi gostje.

Med bivanjem

Z veseljem gostom ponudimo vse potrebne nasvete in priporočila.